21.01.19

Про червень, липень, серпень..

Чому варто працювати ВЧИТЕЛЕМ?

Вчителювання – це особливе покликання і робота не для всіх. 
Чимало педагогів залишають професію через 3-5 років після початку роботи. 
Проте існує мінімум три причини, через які все ж таки варто «залишитися»: 
це ЧЕРВЕНЬ, ЛИПЕНЬ, СЕРПЕНЬ… :-)
Хоча можна виділити і ще декілька.




УСПІХИ УЧНІВ

На жаль, немає такого класу, в якому кожен учень був би успішним. Однак цей факт не має підривати віру вчителя у те, що віднайти потенціал можна практично у будь-якої дитини. І коли врешті-решт вчорашній «середнячок» починає показувати гарні результати та покоряти нові вершини – учитель розуміє, що  прийшов у цю професію не дарма. Педагоги зізнаються, що успіх їхніх вихованців спонукає їх продовжувати свою справу та розвиватися самим ще більше – щоб поділитися своїми знаннями, залишатися «на гребені хвилі» та бачити реальні результати своїх зусиль. Коли ти виходиш з класу, усвідомлюючи, що діти сьогодні, після твого уроку, знають більше, вміють більше, що вони трохи інакше сприймають світ – це надихає, це надає сенс життю.
АКТУАЛЬНІ ЗНАННЯ


Жодні наукові дослідження чи дисертації не дадуть учителю стільки, скільки викладання свого предмета. Педагог занурюється у нього все глибше і глибше, щоб донести до своїх учнів найактуальнішу інформацію, а коли бачить, що їм цікаво і вони ставлять запитання – це стимулює його ще більше.

ГАРНИЙ НАСТРІЙ

Якщо думати не про те, що зарплата не така, як хотілося б, та що адміністрація знову паперовою роботою навантажила – у професії вчителя можна знайти чимало приводів для радості, гумору, жартів. Адже діти є невичерпним джерелом енергії та безпосередності. Якщо у вас гарний настрій – він передасться дітям. Під час кожного уроку можна зробити «хвилинку гумору» або «цікавих новин», а деколи самі учні видають такі «перли», що можна цілу книгу написати. Єдина умова – треба любити свою роботу.

ВЧИТЕЛЬ – ЧАСТИНА МАЙБУТНЬОГО

На перший погляд це звучить незвично, проте це правда. Вчителі щодня формують майбутнє у своєму класі. Насправді, інколи буває сумно від того, що деякі педагоги більше цікавляться своїми учнями, ніж їхні батьки, але це дає багато сил.

ПРОФЕСІЯ ВЧИТЕЛЯ ПРОДОВЖУЄ МОЛОДІСТЬ

Проводячи кожен день з учнями, учитель розширює свої знання, знає усе про найновіші віяння та тенденції. Це не лише допомагає подолати бар’єр між поколіннями, а й самому залишатися молодими та активними якомога довше.

ВЧИТЕЛЬ НІКОЛИ НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ БЕЗ РОБОТИ

Професія вчителя – одна із найбільш затребуваних. Адже освіту – незалежно від її форми – здобували, здобувають та будуть здобувати. Більше того – суспільство відчуває брак таких спеціалістів. Хоча це вже питання державної політики, проте факт залишається фактом: без роботи педагог точно не залишиться.