03.02.13

NASA: Сонце неспокійне



Сонячно-земний зв'язок

Неспокійне Сонце

   Сонце – рідна зірка нашої системи, невичерпне джерело енергії на Землі та інших планетах. Дякуючи цій енергії зародилось, існує та вдосконалюється життя на «голубій планеті». Проте наша зірка здійснює на нас, землян, постійний вплив. Інколи ми цього навіть не помічаємо. Полярні сяйва, зміна пір року, магнітні бурі – всі ці, і не тільки, явища відбуваються через вплив найближчої до нас зорі.


Сонце – неспокійне світило. На ньому постійно відбуваються викиди матерії. Коли ж трапляється такий корональний викид речовини, то ми молимось, щоб він не був напрямлений на Землю. Вплив сонячного вітру може мати пагубний характер для землян: виходять з ладу супутники зв’язку, електроніка… А люди відчувають вплив потужних магнітних збурень, які є наслідком взаємодії магнітного поля Землі та сонячного вітру. Як наслідок – погане самопочуття, дискомфорт. Найбільш болюче реагують гіпертоніки. Кількість звернень до лікарів у такі дні різко зростають.



Один із таких корональних викидів матерії зафіксували вчені Обсерваторії динаміки Сонця-він відбувся 31 січня 2013 року, і напрямлений в сторону Землі.  На відео чітко видно, як іонізований газ розтікається вздовж магнітних силових ліній, утворюючи гігантські арки, всередині яких інколи може поміститися …Юпітер.







Немає коментарів:

Дописати коментар